İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

1957 yılında İl Özel İdaresi tarafından termal otel olarak temeli atılmış, 1973 yılında bitirilmiştir. 10.08.1974 tarihinde mülkiyeti Sağlık Bakanlığınca alınmış ve Bolu Kaplıca ve Fizik Tedavi Kurumu olarak hizmete açılmıştır. Hastanemiz 01.08.2014 tarihinde Bolu Valiliği ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü arasında birlikte kullanıma ilişkin protokol imzalamıştır. Bu tarihten itibaren hastanemiz Merkez Ünite ve Üniversite Ünitesi şeklinde 2 ünite olarak hizmet vermeye başlamıştır.Bolu Merkeze 5 km uzaklıkta olup, 173 kadrolu personel ve 375 yatak kapasitesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında hizmet vermektedir.Mevcut binamız ve üniversite ünitesi içerisinde yedi adet fizik tedavi salonumuz, rehabilitasyon salonumuz, robotik rehabilitasyon ünitemiz, kardiyopulmoner rehabilitasyon ünitemiz, izokinetik test ve egzersiz ünitemiz, denge mekanoterapi ünitemiz, kadınlar ve erkekler için ayrı olmak üzere kaplıca havuzlarımız da bulunmaktadır.

Kas ve romatizmal hastalıkları, kireçlenmeler (artroz), beyin ve sinir zedelenmeleri (felç), boyun, bel ve sırtta görülen fıtıklar ve siyatik rahatsızlıkları, iltihaplı romatizma hastalıkları (ankilozan spondilit, romatoid artrit ) gibi hastalıklar için hastanemize başvuran bir çok hasta hizmet vermekteyiz. Ayrıca hastanemizde uygun hastalara son yılların gözde tedavi yöntemlerinden olan botox (botilismus toksin) uygulamaları da yapılmaktadır.Tedavi ünitelerinde çalışan profesyonel eğitim almış fizyoterapist, hemşire ve fizik tedavi teknikerleri güler yüzlü hizmeti ve hasta memnuniyetini ilke edinmektedir.

Adres                              AİBÜ BİNA Fatih Mah. Orüs Cad. No:59 Karacasu/BOLU MERKEZ BİNA Fatih Mah. İzzet Baysal Cad. Ihlamur sok. No:7 Karacasu / BOLU
Telefon  0(374) 262 84 45 - 46
Faks  0(374) 262 84 71